Select Page

Investeer met impact in koopwoningen

Investeer op een veilige manier, ontvang een stabiel rendement en realiseer de financiering van koopwoningen voor Nederlandse moslims die geen reguliere hypotheek wensen.

Samenvatting

Hoe Fair Finance Fund Opereert

Impact Creëren

Wij geloven in een wereld waarin mensen die onvoldoende toegang hebben tot de financiële sector, de mogelijkheid krijgen mee te doen op de manier die bij ze past. Zo kunnen zij hun wensen en doelstellingen bereiken. Wij wensen hiermee de  vermogensongelijkheid te verkleinen.

Gezinnen Financieren

Fonds Wonen I financiert woningen voor Nederlandse moslimgezinnen die geen gebruik wensen te maken van reguliere hypotheken, maar wel een eigen woning willen en kunnen kopen. Waarom deze doelgroep? Wij kennen deze goed. Wij wensen in de toekomst meer doelgroepen met slimme financieringsvormen te kunnen helpen.

Opschalen

Wij hebben op de achtergrond jarenlange ervaring opgedaan. Een aantal gezinnen zijn al gefinancierd. Met Fonds Wonen I willen we uitbreiden en minimaal 10 gezinnen financieren. Bij succes willen we in Fonds Wonen II opschalen naar minimaal 50 gezinnen.

Voordelen

Investeren met Fair Finance Fund

Rendement

Voor het lage risico krijgen investeerders een netto verwacht jaarlijks rendement van ~4% tot 4,5%

Laag Risico

Klanten nemen eigen middelen mee. Daarnaast hanteren we een strenge acceptatie en dient de woning als zekerheid

Governance

Een onafhankelijke stichting bewaart de investeringen namens de investeerders. Het fonds heeft een zeer ervaren Raad van Advies

Audit op het Fonds

Voor moslim investeerders is er een Sharia audit. Indien investeerders dat wensen kan de jaarrekening worden gecontroleerd

Bewezen Financiering

Voor het starten van Fonds Wonen I zijn een aantal gezinnen op de achtergrond gefinancierd. Met het Fonds willen we uitbreiden

Impactvolle Belegging

Investeerders dragen bij aan het oplossen van een maatschappelijk probleem

Participatie

Binnenkort start Fair Finance Fund met Fonds Wonen I, het eerste fonds in Nederland dat de financiering van koopwoningen voor Nederlandse moslims mogelijk maakt.

  • Plek voor maximaal 140 investeerders in Fonds Wonen I
  • Stabiel rendement van 4% voor 10 jaar
  • Fonds Wonen I start over xx dagen

Stappenplan

Hoe het werkt

1

Meld u aan voor de bijeenkomst

2

Investeringsaanbod ontvangen

3

Overmaken gelden naar Stichting

4

Fair Finance Fund screent gezinnen

5

Fonds financiert de woningen

6

U ontvangt maandelijks rendement

Het Rendement

U ontvangt aan het eind van elke maand een rendement over uw belegging als ook een gedeelte van uw initiële investering.

In dit rekenvoorbeeld laten wij zien wat de verwachte uitbetaling is aan het einde van elk jaar bij een initiële inleg van €15.000. U staat vrij om te investeren vanaf dit bedrag.

  • Looptijd investering is 10 jaar
  • Stabiel rendement van 4%
  • Laag risico met woning als zekerheid
  • Impact creatie voor de moslim gemeenschap

Wilt u meer weten over investeren in Fonds Wonen I, meld u aan voor de aankomende bijeenkomst.

Success Stories

Anderen over Ons

Veelgestelde Vragen

Wij kunnen begrijpen dat u vragen heeft omtrent het investeren in ons fonds. Daarom hebben wij de veelgestelde vragen en antwoorden hiernaast gebundeld.

Daarnaast organiseren wij binnenkort een bijeenkomst en nodigen wij u van harte uit om deze bij te wonen. Mocht u nog andere vragen hebben, dan kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier.

Wat is het verschil tussen FAIR finance fund en fonds wonen i?

….

Waarom zou ik hierin investeren?

1. Stabiel rendement van ~4% voor een langere periode.

2. Laag risico vanwege de woning als zekerheid

3. Impact maken door woningen voor gezinnen te financieren.

Waarom investeren met Fair Finance Fund?

1. Impact fonds met een ervaren Raad van Advies en sterke governance, 2. Transparante kosten. We rekenen eenmalige emissiekosten en een lage jaarlijkse fee die alle fondskosten dekt. Geen verrassingen. 3. Wij zoeken de balans tussen rendement, risico’s en impact waar alle partijen profijt van hebben, 4. Jaarlijkse bijeenkomst en inspraak   

Wat maakt dit impactvol?

Voor veel Nederlandse moslims is een reguliere hypotheek geen optie. Wij wensen deze grote groep te helpen aan een financiering die bij ze past.

Wat zijn de risico’s?

Het grootste risico is dat een gezin haar maandlasten niet meer kan betalen. Allereerst hanteren wij strenge acceptatiekaders. Daarnaast financieren wij woningen niet voor 100%. Gezinnen financieren een groot gedeelte van hun woning met eigen middelen. Het restant wordt gefinancierd vanuit Fair Finance Fund. Tenslotte, in het uiterste geval dient de woning als zekerheid. Dit betekent dat Fair Finance Fund de mogelijkheid heeft om het huis te verkopen in het geval er geen enkele oplossing is gevonden. Al deze zekerheden maakt dit tot een hele veilige investering.

Wat gebeurt er met mijn investering?

Met jouw investeringen worden woningen voor gezinnen gefinancierd. De gezinnen worden geselecteerd en dienen te voldoen aan strenge acceptatie kaders. De geldstromen lopen via een onafhankelijke stichting naar de notaris. De zekerheden worden in deze onafhankelijke stichting gehouden. Mocht de Beheerder Fair Finance Investors failliet gaan raakt dit de investeerders niet en zullen de terugbetaling, inclusief het rendement, doorbetaald worden aan de investeerders.

Hoe word ik uitbetaald?

Het gezin betaalt het fonds maandelijks een vast bedrag U ontvangt maandelijks rendement en een deel van je investering terug.

Meer informatie?

Stuur ons een bericht en wij vertellen u graag meer over Fair Finance Fund en hoe wij u kunnen helpen met het realiseren van uw doelen.